lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kassi vetoketjulla

Ystäväni kysyi, että olisinko kiinnostunut kassin tekemisestä. Vastasin hänelle, että en uskalla luvata, koska en ole kasseja juurikaan tehnyt. Olen ilmeisesti hullaantunut haasteisiin, sillä tiedustelin ystävältäni, että millaista kassia hän ajatteli. Siitä se sitten lähti.

Ystäväni valitsi kassin kankaaksi PaaPii Desingnin puuvillaa. Kankaan nimi on Rubus ja väri mustikka. Kankaan on suunnitellut tietysti PaaPiin Anniina Isokangas.

Muutaman vetoketjun olen ommellut ja se on ompelussa toistaiseksi ollut pelottavin asia. Nyt se kuitenkin sujui kivasti, koska osasin käyttää oikeaa paininjalkaa ja löysin netistä hyvän ohjeen kassin ompeluun. Se löytyi Vikatikki -blogista.


Kaunis kangas huusi minulle, että "ompele minusta kukkaro!". Olihan se toteltava.


Kukkaron kehys on Helmien talosta. Kassin sisältä löytyy vastaava lenksu kuin kukkarossa, joten kukkaron saa kiinnitettyä kassin sisälle. Näin saa pikkutavarat talteen, sillä en ommellut kassiin taskuja.


Pidikkeen, tai mikä lie, saa irrotettua molemmista päistä. Sitä voi halutessaan käyttää erillään vaikkapa avaimenperänä.- Riikka

2 kommenttia:

Kommenttisi piristää päiväämme!