keskiviikko 12. elokuuta 2015

Tossut isoäidinneliöistä

Kerroinkin jo pääblogimme puolella, että meidän rakas mummo nukkui pois toukokuun lopulla. Kuvittelin, että olen jo itkenyt niin paljon, ettei itkua enää tule. Kunnes eräänä iltana muistin mummon neulomat tossut. Meillä on eteisessä rahi, jossa säilytämme villasukat, lapaset, huivit yms. Pengoin rahin sisältöä ja nyyhkytin jo paniikissa, että tossuja ei löydy. Löytyiväthän ne. Seuraavaksi itkin sitä, että en koskaan ehtinyt kysyä mummolta kuinka tossut tehdään.

Mummon tossut on jalkaan täydelliset. Voi olla, että en raaski enää niitä käyttää. Päätin tehdä oman version mummon tossuista virkkaamalla. Mikäpä tähän sopisi paremmin kuin isoäidinneliö. Virkkaaminen oli samalla hyvää suruterapiaa.


Mummon tekemät tossut


Tässä on ohje siitä kuinka tossut tein. Isoäidinneliön virkkaamiseen löytyy ohje Novitan sivuilta.

Oma koipeni on kokoa 39. Tein 9 cm x 9 cm kokoisia neliöitä. Yhteen tossuun tarvitaan 8 neliötä, yhteensä siis 16 neliötä. Tein aina yhden palan yhdellä värillä ja käytin tossuihin neljän väristä lankaa. Lankana käytin Novitan Nalle -lankaa ja virkkuukoukun koko oli 4.


Aluksi virkkasin kaikki palat valmiiksi ja sen jälkeen aloitin päättelyn ja yhdistämisen.

Näin tein yhdistämiset:
Seuraavaksi sama myös toiselle puolelle. Lopuksi vielä viimeinen pala näin:Sitten sama juttu toiseen kertaan, niin tulee toinenkin tossu kasattua.


Tuli kivat! Ei tokikaan mummon tossujen voittanutta ♥- Riikka

4 kommenttia:

  1. Noita ihanan lämpimiä ja mukavan näköisiä/tuntuisia tontuntossuja löytyi joulupaketista aina silloin tällöin ja aina koko perheelle. Äitiä ikävä ��.
    -Kirsi-tätisi

    VastaaPoista
  2. Hyvä ja selkeä ohje! Kiitos! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää päiväämme!