lauantai 8. elokuuta 2015

Kauppakassi ja pussukka

Minulla oli visio ja sehän oli tietysti pakko toteuttaa. Tilasin sitä varten PaaPiiltä Sammalpolku- puuvillaa. Tilasin samalla Sulka -puuvillaa.

Halusin ommella kauppakassin, johon tulee sisälle ripustuslenksu. Ripustuslenksuun voi laittaa kiinni pienen pussukan. Pussukkaan halusin nauhan, josta pussukan voi ripustaa kassiin tai laittaa ranteeseen.


Tämä Sammalpolku -kangas on niiiin ihana! ♥

Kassin tein ihan omasta päästä. Kassi on vuorellinen.

Pussukkaa varten minulla oli 15 cm vetoketju. Leikkasin 17,7 x 10,5 cm kokoisia paloja neljä. Pussukan tekemiseen katsoin ohjeet handmade Hippu -blogista. Kiitos ohjeesta! Ohje oli kyllä selkeä, mutta silti mokailin. Ompelu olisi helpompaa, jos aivoista ei puuttuisi avaruudellisen hahmottamisen lokeroa. Ompelin kappaleet ensin niin, että kappaleet olivat ylösalaisin vetoketjuun nähden. Lopputulos oli, että vetoketju oli pussukan nurjalla puolella... Piti lähteä tunnin lenkille, jotta vähän rauhottuisin =D

Lenkillä tajusinkin, mikä meni vikaan ja maltoin yrittää uudelleen. Ennen en ole saanut neulaa katkaistua. Nyt koin senkin - kaksi kertaa! Tuli ihan siedettävä ajatellen, että en ole ikinä ennen ommellut vetoketjua.


Oli hankala ottaa sellaista kuvaa, josta näkyisi miten pussukan voi laittaa kassiin. Kassissa on sisällä vastaava lenksu kuin pussukassa ja lenkin lukon voi pujottaa siihen. Pussukan kääntöpuolella on tuo sienen kuva.Kun vauhtiin pääsin, ompelin toisenkin pussukan. Tein tämän itselleni, jotta voin laittaa siihen bussikortin. Löytyypähän kortti helpommin laukusta, tai voin sujauttaa pussin ranteeseen jo kotoa / töistä lähtiessäni. Ompelin alareunaan heijastinta, jotta bussikuski huomaa minut pimeiden taas koittaessa.


2 kommenttia:

  1. Hienot ompelukset :). Ja pienillä vahingoilla, jos vain kaksi neulaa poikki...täälläkin lentelee välillä neulanpätkiä pitkin pöytiä...

    Olen aikoinaan seurannut aika alusta asti PaaPiin blogia ja sitä, miten blogin ylläpitäjä kehittyi yrittäjäksi...olin jo välillä unohtanutkin ja kävin katselemassa nettikaupasta valikoimia. On ne niin kivoja kuoseja ja ideoita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :-)

    Innostuin ompelusta vuosi sitten ja iso tekijä siinä on, että Suomessa on niin hienoja suunnittelijoita, jotka tekevät upeita kuoseja!

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää päiväämme!