lauantai 21. toukokuuta 2016

Värihaaste - keltainen ja oranssi

HommaHuone -blogin värihaasteen toukokuun värit ovat keltainen ja oranssi. Minä niin tykkään! Näin ei tosin ole ollut aina. Muistan, kun etsimme äidin kanssa minulle mekkoa ylioppilasjuhliin. Eräässä liikkeessä myyjä innostui, että "tässä sinulle olisi ihana keltainen mekko, sopii niin hyvin ruskeisiin silmiisi." Taisin silloin pyöritellä ruskeita silmiäni ja vaihtaa liikettä. Nykyisin keltainen on yksi lempiväreistäni. (Värihaasteen edetessä huomaan, että minullahan on aika monta lempiväriä!)

Ompelin nämä tuotokset jo toukokuun alussa. Suunnitelmissa oli ommella enemmänkin, mutta en ole ehtinyt. 

Auringonkukka -trikoosta ompelin paidan kaavalla, jolla on jo aiemmin tullut tehtyä kaksi paitaa. Kaava löytyy Ottobre -lehdestä 2/2015. Auringonkukka -kuosin on suunnitellut Milona Sadekallio ja ostin kankaan Pehemiältä. Tein olkapäät yksivärisestä kankaasta, joka sointuu lähes täydellisesti Auringonkukka -trikooseen.


Huomaattehan, että rannekorukin on valittu teeman mukaisesti? ;) Se olen tosin tehnyt jo arviolta pari vuotta sitten. 


Muistin, että kaapistani löytyy raitakangasta, joka sopii myös tämän kuun haasteeseen. Olen saanut kankaan eräältä Facebookin kangaskirppikseltä tilaamani paketin mukana, joten en tiedä kankaan nimeä. Halusin kokeilla Suuri Käsityö -lehden 5-6/2015 nilkkapituisen mekon ohjetta. Kankaasta ei riittänyt nilkkoihin asti, joten tästä tuli lyhyempi versio. Se ei tosin haittaa, koska ajattelen, ettei minulle sovi maximekko, koska en pituudeltani ole kovin maxi. Lisäksi ompelin tämän mekon yömekoksi. 


Jotta sain keltaista joukkoon, tein kanttaukset samalla keltaisella, jota on paidan olkapäissä. Aika pirteää? 

Mekon kaava on kiva. Tällä voisi jatkossa tehdä erimittaisia mekkoja sekä vaikkapa toppeja. 

- Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päiväämme!