torstai 9. kesäkuuta 2016

Värihaaste - turkoosi

Kesäkuu ja HommaHuone -blogin värihaasteen värinä on turkoosi. Turkoosi. Varmasti jo tiedätte suhteeni sinisen sävyihin, joten ei siitä sen enempää avautumista tällä kertaa. Toki turkoosi on siniVIHREÄ, joten turkoosista välillä jopa pidän.

Sattuneesta syystä turkoosia ei juurikaan löydy melkoisen korkeasta kangaspinostani. Eräässä Pehemiältä tilatussa rupupussissa kuitenkin aikanaan oli kangasta, josta tuo sävy löytyy. Ajattelin testata siihen uutta mekkokaavaa. Se on edelleen ajatuksena. Kuukausi etenee huomaamatta, joten hoksasin, että olenhan minä ommellut turkoosia lahjaksi. Esittelen ne nyt ja katsotaan valmistuuko turkoosi mekko tässä kuussa, jos koskaan.

Ystäväni tytär täytti neljä vuotta ja kuulemma prinsessajutut ovat nyt pinnalla. Huomasin, että Jyväskylän Kangaskaupassa myydään Frozen -kankaita. Niinpä eräänä lomapäivänä tallustelin kyseiseen kauppaan ja ostin Frozen Elsa -trikoota. Kassiin päätyi paria muutakin digiprinttiä, sillä eihän Super Mario Brosia ja Barbapapaa vaan voinut ohittaa.

Ystävän tytär sai synttärilahjaksi Ottobre 3/2016 lehden Paperplane -kaavalla ommellun mekon. Ja toki näin koruintoilijana mukaan päätyi Frozen korutarvikesetti.


Veljenpojalla päättyi ensimmäinen kouluvuosi ja halusin postittaa hänelle kesälomapaketin. Hänelle oli tietysti ommeltava Super Mario Brosia. Tämäkin kaava löytyi samasta Ottobrestä ja on nimeltään Summer Camp.


Vähän ennen Jyväskylän Kädentaitomessuja kysyin veljenpojaltani, että mistä kankaasta hän toivoisi vaatetta. Hän valitsi Käpysen Cool Baboon -kankaan. Harmitti, että kangas olikin loppunut, mutta onneksi sitä osui silmään eräällä Facebookin kirppiksellä. Käytin tähän samaa kaavaa kuin Marioon.


Esittelen tässä samalla kolmannen paidan, vaikka ei turkoosi olekaan. Myös tämä lähti postissa veljenpojalle. Pistin pakettiin legojakin, jotta ei ihan tylsän tädin maineeseen pääse. Tämän Käpysen kankaan ostin messuilta.


Kankaan korkeus ei aivan riittänyt, joten laitoin yläosaan punaista trikoota. Pääntien ja hihansuut huolittelin mustalla resorilla, jotta paidasta tulisi vähän rock. Kaavana oli  Gecko Games lehdestä Ottobre 3/2014.

Mukavaa viikonloppua!

- Riikka

2 kommenttia:

 1. Frozen-mekko! ♥ ♥ ♥

  Tuo viimeinen paita on upea, punainen kaistale ja mustat resorit on ihan nappivalinnat. ^^

  Tästä on vissiin kohta mentävä johonkin ompelukouluun, niin innostavia on nämä sun taiteilut aina. Olis vaan innon lisäksi vielä sitä taitoa mullakin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ♥ Kokeilemaan vaan, en minäkään olisi kuvitellut, että osaan ommella =D

   Poista

Kommenttisi piristää päiväämme!