tiistai 1. elokuuta 2017

Osallistuinpa ompelukerhoon!

Verson Puoti on järjestänyt jo jonkin aikaa kuukausittain ompelukerhoja. Olen haaveillut osallistuvani. Nyt viimein toteutin haaveen, kun ajattelin, että lomalla varmasti ehdin ommella sovittuna aikatauluna. Heinäkuun ompelukerhon aiheena oli 100 paitaa puodista ja tehtävänä oli ommella peruspaita.

Olin ajatellut, että haluan ommella paidan itselleni. Niinpä hetken aikaa nieleskelin, kun avasin paketin ja näin minulle osuneen kuosin. Kuosi on kaunis, mutta että itselle! Tuumasin, että haasteet on tehty voitettaviksi ja päätin ommella itselleni yöasun. Se kun oli ollut suunnitelmissa muutenkin.

Paidan kaavana käytin Jujunan Hannaa.


Ompelun edetessä ihastuin kuosiin. Yllättäen sen onkin suunnitellut lempisuunnittelijani Leena Renko. Kuosin nimi on Ahman taika ja kangas on trikoota.

Kangasta jäi juuri shortsien etukappaleiden verran. Pääntien kanttasin pinkillä, koska shortseihin suunnittelin laittavani pinkin narun.

Shortsien kanssa homma ei mennyt kuin Strömsössä. Aivot on kesälomalla ja leikkasin sitten kappaleet väärin. Ei auta kuin tyytyä, sillä kangasta ei riittänyt uuteen kappaleeseen. Saa sitten nähdä tuleeko täydellisyyden tavoittelijalla nämä yllä pelkkiä painajaisia uniin!


Yritin myös hienosti laittaa sirkat, josta olisin narun pujottanut, mutta kehnosti kävi siinäkin. Kangas hajosi kaksi kertaa ja sitten luovutin, koska musta resorikin loppui. Ehkäpä ei ollut tarpeeksi malttia mukana tai riittävän tukevaa tukikangasta sirkkojen pohjalla. Niinpä tein sitten ihan tavalliset napinlävet.

Shortsien kaava on lehdestä Ottobre 2/2015, svetarishortsit.
Hyvää yötä!

- Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päiväämme!